Elektronik Ticaret ya da kısa adıyla E-Ticaret son yılların en popüler, en çok gelişmekte ve en fazla yatırım yapılan alanlardan birisi olarak dikkat çekmektedir. Ürünlerini sadece fiziksel bir mekanda bulundurarak alıcı beklemek yerine tüm ülke ya da dünyaya satarak gelir elde etmek çok daha cazip gelmektedir. Fiziki bir mekanda ürün satmanın maliyeti E-Ticaret’e göre çok daha fazladır, dahası halihazırda bir mağazada ürünlerini satanlar için E-Ticaret yazılımı ve kargo maliyeti dışında ekstra bir maliyet gerektirmemektedir. Yerel bir firma olmaktan çıkıp internetin ulaştığı tüm noktalara ürün satmak tüm satıcılar için avantajlıdır. Alıcılar için ise fiziksel mekanlarda gezerek fiyat analizi/karşılaştırması yapmak yerine zaman kaybetmeden bulunduğu yerden ürün talebinde bulunmak E-Ticaret’i cazip kılan en önemli etkenlerdendir.

Türkiye’deki Kart Kullanımı

Toplam Kredi Kartı: 58.782.921
Toplam Banka Kartı: 118.342.434

POS Sayısı 1.703.599

İnternetten Kartlı Ödemeler 25.483.009 (Adet İşlem)

İnternetten Kartlı Ödeme Tutar 7.127,40 (Milyon TL)

Bu istatistikler Ocak 2017’ye [1] ait olup bu ay içerisinde gerçekleştirilen toplam sayılardır. Bu denli yüksek alım/satım sirkülasyonunun bulunduğu bir ortamda firmaların kendi E-Ticaret sitelerini oluşturmak istemelerindeki diğer bir etken ise komisyon oranlarıdır. Ürünlerini internette satmak isteyenler için büyük firmaların sağladığı E-Ticaret ortamları Türkiye’de yoğun rağbet görmektedir. Bu ortamlar üzerinden herkes ürün alabildiği gibi, belirli şartları sağlaması durumunda kendi ürünlerinin satışını da gerçekleştirebilmektedir.

Türkiye’de belirli bir komisyon oranı ile satış olanağı sunan öncü firmalar: HepsiBurada, N11, GittiGidiyor, Sahibinden, SanalPazar vb. şeklindedir. Bu ortamlar yapılan satışlardan %5-%25 arası [2] bir komisyon ile çalışmaktadır.

Kendi E-Ticaret Sitenizi Kurun, Komisyon Ödemeyin

İşimNette ile kendi E-Ticaret sitenizi kurarak hiçbir komisyon ödemeden ürünlerinizin satışını gerçekleştirebilirsiniz. Yaklaşık 11 yıldır yazılım sektöründe faliyet gösteren Yurdum Yayıncılık ve Yazılım Ltd Şti’nin bir ürünü olan İşimNette, E-Ticaret web sitesi altyapısı sağlamaktadır. Yıllık yanlızca yazılım kullanım ücreti ödeyerek kendi E-Ticaret sitenizi dilediğiniz şekilde oluşturabilir, dilediğiniz kadar ürün yükleyebilir, dilediğiniz fiyatı belirleyebilir ve satış yapabilirsiniz. Türkiye’deki sanal pos üzerinden ödeme alma olanağı sunan öncü bankaların hazır entegrasyonu ile ödeme alabilmek için sadece anlaşma yapmanız hemen satışa başlamak için yeterlidir; İşimNette herhangi bir komisyon talep etmez! Ürünleriniz sadece kendi siteniz üzerinden satmak yerine aynı anda komisyonlu satış olanağı sunan siteler üzerindende satabilirsiniz. İşimNette ilgili sitelere entegrasyonu hazır olarak sunmaktadır. İşimNette yönetim panelinizden ilgili firma ile anlaşmanızı işaretlemeniz yeterlidir, işlemler otomatik olarak gerçekleşecektir.

Kendi E-Ticaret sitenizi oluşturmak/yönetmek düşündüğünüz kadar zor değil. Dünya’da yüksek rağbet görmüş, 2017 Kasım itibariyle yaklaşık 345.000 sitede kurulu bir E-Ticaret yazılımı olan OpenCart altyapısı ilham alınarak geliştirilmiş İşimNette ile neredeyse tüm işlemler otomatik gerçekleştirilmektedir. Hiçbir ürünü/özelliği tekrarda değiştirmek zorunda kalmadan tek bir tuşla tema değişimi bunun en güzel örneğidir. Birçok entegrasyonda tema değiştirmek gibi “tek bir tuşla yap” mantığına dayanmakta olup zaman kaybını önlemekte ve satışlarınıza odaklanmanızı sağlamaktadır.

Başka bir sağlayıcıda E-Ticaret siteniz mevcutsa İşimNette farkını yaşamak için sitenizi taşıma işlemini ücretsiz gerçekleştirebiliriz.

Ücretsiz Denemek İster Misiniz?

Kaynaklar

  1. http://bkm.com.tr/secilen-aya-ait-istatistikler/?filter_year=2017&filter_month=1&List=Liste
  2. http://www.r10.net/internetten-para-kazanma-sanati/1262594-n11com-daki-komisyon-orani.html