E-Ticaret siteleriyle birlikte yüksek satış sayıları yakalamak ve her satışın yüksek miktarlı olmasını sağlamak sitede bulunan satış stratejileri ile mümkündür. Etkileyici bir giriş anasayfası oluşturmak satış yapan siteler için ziyaretçiyi etkilemek adına çok önemlidir. Bu yazımızda İşimNette Gelişmiş E-Ticaret atyapısı ile siteniz anasayfasında uygulayabileceğiniz görünümler ve modüller hakkında kullanım detaylarını ele alacağız.

Yazımızda, kitapcim.isimnette.net ve organikgida.isimnette.net örnek adreslerimiz kullanılmıştır. Detaylı inceleme için bu içeriklerimizden deneme sitesi oluşturarak ilgili bölümleri inceleyebilirsiniz.

Not: Bu yazımızda oluşturulacak sayfa için tüm kategorilerinizin ve ürünlerinizin girişini tamamlamış olmanızı öneririz.

Modüller Listesi

Carousel, En Çok Satılanlar, HTML İçerik, Kampanyalı Ürünler, Kategoriler, Seçtiklerimiz, Slaytlar, Filtreler, Yeni Ürünler ve Özel Ürünler.

Bu modüllerin tamamını çoklayarak farklı farklı ürünler veya içerikler ile dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Modüller listesine sol menüde bulunan Tasarım -> Bölüm Modülleri kısmından ulaşabilirsiniz.

Not: Bazı modüllerimiz bazı temalarda özel görünümlere sahiptir. Bu temalarımızı özellikle tercih etmenizi öneririz.

Tüm modüllerin yayınlanması iki aşamadan oluşmaktadır. 1.Bölüm Modülleri kısmından modülün oluşturulması ve 2.Bölümler kısmından oluşturulan modülün bölüme / sayfaya eklenmesidir. 

Slayt Gösterisi Ekleme

En güzel görünüm için tüm görsel boyutlarını aynı yüklemenizi öneririz.

Tasarım -> Slaytlar

Slaytlar kısmından oluşturulan görsel listesi ile bir Slayt Gösterisi veya Carousel oluşturabilirsiniz.

Oluşturduğumuz görselleri bir Slayt Gösterisine ekliyoruz.

Oluşturduğumuz Slayt Gösterisini sitemize ekliyoruz.

 

Carousel (Kayan Görsel İçerik Bandı)

Bu modül ile ekleyeceğiniz, dilediğiniz sayıdaki görsel kayan bir bantta gösterilecektir.

Carousel, seçilen slayt modülünden oluşturulabilmektedir. Dolayısıyla ilk olarak bir slayt ekliyoruz. (En güzel görünüm için tüm görsel boyutlarını aynı yüklemenizi öneririz)

Tasarım -> Slaytlar ardından Bölüm Modülleri -> Carousel

Oluşturduğumuz Carousel’i anasayfaya ekliyoruz.

 

En Çok Satılanlar

Tasarım -> Bölüm Modülleri -> En Çok Satılanlar kısmından oluşturulabilen bu bölümü Tasarım -> Bölümler kısmından Anasayfaya ekliyoruz.

Not1: Bu modüldeki ürünler sistem tarafından otomatik olarak en çok satılan ürünlerden modülde belirtilen sayıda getirilerek gösterilir. Manuel müdahale edilemez.

Not2: Bu modülden birden fazla oluşturmanız durumunda her bir modülde aynı “en çok satılan” ürünler sistem tarafından getirilecektir.

 

HTML İçerik

Bu modül ile dilediğiniz yazı, görsel içerik veya html kodları sitenize ekleyebilirsiniz.

Tasarım -> Bölüm Modülleri -> HTML İçerik kısmından oluşturulabilen bu bölümü Tasarım -> Bölümler kısmından Anasayfaya ekliyoruz.

 

Kampanyalı Ürünler

Bu modül ile Ürün Ekleme aşamasında oluşturduğunuz kampanya girişi yapılmış ürünleri listeleyebilirsiniz.

Not: Kampanyalı ürün olmaması durumunda modül aktif olsa dahi bu modül ile ürün listeleme yapılmayacaktır.

Tasarım -> Bölüm Modülleri -> Kampanyalı Ürünler kısmından oluşturulabilen bu bölümü Tasarım -> Bölümler kısmından Anasayfaya ekliyoruz.

Not: Bu modülden birden fazla oluşturabilirsiniz. Son kampanyalı ürünler modül tarafından sistemden otomatik olarak çekilecektir. 

 

Kategoriler

Sitenizde bulunan kategorileri listeleyebilirsiniz. Bir kategori içerisine girdiğinizde bulunduğunuz kategorinin alt kategorileri listelenecektir.

Tasarım -> Bölüm Modülleri -> Kategoriler kısmından oluşturulabilen bu bölümü Tasarım -> Bölümler kısmından Anasayfaya ekliyoruz.

Not: Kategoriler, sitenizde sabit olarak bulunduğu için bu modülden birden fazla oluşturmanız durumunda aynı listeyi görüntüleyebilirsiniz.

 

Seçtiklerimiz

Bu modül sayesinde kendi belirlediğiniz ürünleri sitenizde dilediğiniz bir kısımda yayınlayabilirsiniz. Bu modülden dilediğiniz kadar oluşturabilirsiniz.

Tasarım -> Bölüm Modülleri -> Seçtiklerimiz kısmından oluşturulabilen bu bölümü Tasarım -> Bölümler kısmından Anasayfaya ekliyoruz.

Bu modülden dilediğiniz kadar oluşturabilir, her modülde farklı ürünler seçebilir, farklı isimlendirebilirsiniz.

 

Filtreler

Filtereler ile siteniz kategorilerinde veya kendi oluşturduğunuz bölümlerde filtre seçeneklerini yayınlayabilirsiniz.

Tasarım -> Bölüm Modülleri -> Filtreler kısmından oluşturulabilen bu bölümü Tasarım -> Bölümler kısmından Kategoriye ekliyoruz.

Bir kategorideki filtrelerin görüntülenebilmesi için, Ürün Yönetimi kısmından Filtrelerin tanımlanması, ürünlerde filtre tanımı ve Kategori’deki aktif filtreler seçilmelidir.

Bu modülün yalnızca aktif/pasif seçeneği mevcuttur.

Not: Anasayfada filtre yayınlaması anasayfa için standart bir ürün gösterimi bulunmadığından yapılamaz. 

 

Yeni Ürünler

Sitenizde bulunan, son eklenen ürünlere göre listeleme yapılan modüldür.

Tasarım -> Bölüm Modülleri -> Yeni Ürünler kısmından oluşturulabilen bu bölümü Tasarım -> Bölümler kısmından Anasayfaya ekliyoruz.

Bu modülden birden fazla oluşturabilirsiniz. Her Yeni Ürünler modülü son eklenenler listesindeki ürünleri otomatik alacaktır.

Not: Ürün seçimi yapmanız durumunda seçtiğiniz ürünler, yapmamanız durumunda sitenize eklenen son ürünler bu modülle görüntülenir.

 

Özel Ürünler

İlgili alanlar aracılığıyla belirlediğiniz ürünler için özel bir görünüm sağlar.

Tasarım -> Bölüm Modülleri -> Özel Ürünler kısmından oluşturulabilen bu bölümü Tasarım -> Bölümler kısmından Anasayfaya ekliyoruz.

Birden fazla oluşturabilirsiniz. Bazı temalarda farklı gösterim sağlamaktadır. Tema seçiminde göz önünde bulundurmanızı öneririz.

İyi satışlar dileriz. Sorularınız için sayfa alt kısmında bulunan iletişim adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.